Lezing en of Masterclass

De Vliegende Koffer biedt een boeiende lezing uit te breiden tot masterclass voor leerkrachten en andere geinteresseerden, waarin nut en vermaak hand in hand gaan.

We starten met een verrassende en inspirerende kennismaking met de magie zelf: een inleiding in de wonderlijke en vaak nog onbekende wereld van het poppentheater. Laat u verbazen. Vervolgens kaarten we met amusante demonstraties een aantal basistechnieken aan voor eenvoudig en effectief poppenspel, waarna leerkrachten en pedagogisch medewerkers hier zelf volop mee aan de slag kunnen gaan. Nuttig, leerzaam, maar vooral erg tof! 

‘De magie van het moment is afhankelijk van de docent.’ Hoe meer kennis en vaardigheden een leerkracht heeft, hoe meer magie de kinderen ervaren! Vanuit de overheid wordt dan ook ingezet op ‘deskundigheidsbevordering’ op het gebied van kunst en cultuur. En dat kan met deze masterclass op een zeer prettige wijze worden ingevuld.

Maar ook voor mensen die op een andere wijze met kinderen werken of meer willen weten over poppentheater is deze masterclass een amusante aanrader. 

“Charlotte spreekt met kennis van zaken over poppenspel en is al jaren onze vaste waarde in de poppenspeldagen van de lerarenopleiding. Op een begeesterende manier inspireert ze iedereen in het onderwijs en daarbuiten. Uit De Vliegende Koffer komen tips die je je hele onderwijsloopbaan zult toepassen.” 
Tom Ollieuz, Docent - stagebegeleider Educatieve bachelor kleuteronderwijs, Arteveldehogeschool, Gent